Drénezés kereskedelmi beruházások esetén

A Multi-Flow drénrendszer kiválóan alkalmazható kereskedelmi célú beruházások esetén is.
A kivitelezők előnyösen használhatják telkek vízelvezetésében, felhajtók és járdák mentén, alapok és támfalak mellett, illetve tetőkertekben és virágágyásokban, ezen kívül az építési területek víztelenítésének is jó eszköze lehet, valamint biztosítani tudja az alap egységességét az épület teljes hasznos élettartama alatt.

A Multi-Flow rendszer terjedését segíti, hogy a virágágyásokban, kertekben, illetve egyéb építészeti létesítményekben egyre kiterjedtebb és nagyobb kapacitású vízelvezetési rendszereket építenek. A területhasználat intenzitása és a karbantartási munkálatok miatt tömörödhet a talaj, ez pedig veszélyezteti a növényzetet is. A létesítmények kezelői, tulajdonosai számára növekvő kényszer, hogy a területen található növényzet teljes egészében vonzó és bármikor használható legyen. Az környezet állapota alapvetően fontos az egészség szempontjából.

 

Telepítési profil kiválasztása

Amennyiben az építkezés során árok kialakítására van szükség, a rendszert függőlegesen kell telepíteni. A Multi-Flow rendszer vízszintesen telepíthető, ha az eredeti talajt a tömör altalajig el kell hordani és új visszatöltést kell végezni. Ebben az esetben a Multi-Flow rendszert vízszintesen telepítik, így az árokkialakításra szánt többletidővel és extra költségekkel nem kell számolni. A virágágyások és a tetőkertek vízelvezetése általában vízszintesen fektetett Multi-Flow rendszer segítségével történik.

A Multi-Flow rendszer előnyei a kereskedelmi beruházások vízelvezetési projektjeiben

Legyen szó új építésű élőfüves pályáról, vagy egy meglévő felújításáról, a Multi-Flow remek választás, mert: a Multi-Flow 1) hatékony 2) egyszerű a telepítése 3) tartós 4) gazdaságos.

 

  1. Hatékony – A sportpályák vízelvezető rendszerének a csapadék összegyűjtésére és szállítására egyaránt alkalmasnak kell lennie. A Multi-Flow mindkét szempontból kiváló:

Vízgyűjtés – a víz sokkal gyorsabban jut be a Multi- Flow drén belsejébe, mivel nagyobb felülettel bír, a hagyományos dréncsövekkel szemben. Minél nagyobb felületen érintkezik a körülötte lévő talajjal, annál gyorsabban szivárog el benne a csapadék.

Vízszállítás – a víz a Multi-Flow belsejébe jutva gyorsan elfolyik a csatornák kerek és akadálymentes kialakítása miatt, ellentétben a többi, hasonló kialakítású drénnel szemben.

 

  1. Egyszerű telepítés – három oka is van annak, amiért a Multi-Flow drénrendszer mind a tervezők, mind a kivitelezők körében népszerű:

 

Forma – panelszerű kialakítása miatt, a Multi-Flow függőlegesen is telepíthető szűk drénárkokba. Időt és energiát takarítunk meg így az ásást illetően, továbbá kevesebb lesz a kitermelt föld mennyisége.

Kötőelemek – a Multi-Flow kötőelemeket nemcsak egyszerű használni, de sokféle is van belőlük. Minden, az adott építési területen felmerülő kapcsolódási lehetőség megvalósítható a Multi-Flow idomok elérhető választékából. Lehetőség van 900 és 450 állású összeköttetések kialakítására, illetve a különböző csőátmérők közötti váltásra is.

Rugalmasság – a Multi-Flow hajlékony paneljeivel kényelmesen lehet dolgozni, lehetőség van szűk fordulók kialakítására és az idomok könnyedén összekapcsolhatóak.

 

3.Tartós – a Multi-Flow élettartama hosszú, mert:

Erős – a Multi-Flow nagy terhelésre lett tervezve. Nem roppan össze nagy terheléstől sem sekély telepítés esetén, sem a föld súlyától mély fektetés esetén. Ez az ellenálló képesség különösen sekély fektetés esetén fontos.

Kompatibilis a BMP (best management practice) telepítési technológiákkal – a Multi-Flow rendszer tartalmaz egy erős és hatékony geotextil szűrőt. Ez a jó minőségű anyag kiváló másodlagos szűrőként funkcionál, tisztán tartva a Multi-Flow csatornáit. A tiszta, durva homok pedig kiváló első szűrőként működik. Alakjának köszönhetően, a Multi-Flow könnyen beágyazható a homokba, ezzel biztosítva a hosszú élettartamot. 10 cm széles drénárokba telepítve a Multi-Flow megfelelően védve van. Ez a telepítési megoldás szinte vagy teljesen megvalósíthatatlan a French-drénezés alkalmazásával.   

 

  1. Gazdaságos – egy kész Multi-Flow rendszer körülbelül fele annyiba kerül, mint egy hasonló French-drénrendszer. Ehhez párosul a hosszabb élettartam, és így a Multi-Flow már sokkal vonzóbb választás!