Ismertetés

A Multi-Flow drén-rendszer ideális a lakóövezetek vízelvezetésére is. Használják udvarokban, kertekben, autófelhajtók és járdák mentén, az épületek alapja és a támfalak mentén, valamint pincék alá.

A Multi-Flow rendszer terjedése szorosan összefügg az udvarok és kertek szélesebb körű és intenzívebb használatával. Mindenki azt szeretné, hogy a kertjében, vagy az udvarán ültetett növényzet vonzó és bármikor használható legyen. A nagyobb igénybevétel, és a területen végzett munka tömöríti a talajt, végeredményképpen veszélyezteti a növényzetet. A Multi-Flow-t gyakran a víz távoltartására is használják a házaktól, pincéktől és melléképületektől.

Az új lakások építése során a vízelvezetésre gyakran nem fordítanak kellő figyelmet. Miután a tereprendezés megtörténik, a Multi-Flow még inkább vonzó megoldás, mert viszonylag egyszerűen utólag is telepíthető.

Függőlegesen vagy vízszintesen telepítsük?

Leggyakrabban a Multi-Flow-t függőlegesen telepítik. Amennyiben árok kialakítására van szükség, úgy a függőleges irányú telepítés lesz a megoldás. A Multi-Flow vízszintesen akkor fektethető, ha az építkezés miatt a talaj felső rétegét el kell eltávolítani. Általában a talajt lecsupaszítják a vizet át nem eresztő altalajig, majd újra feltöltik. Ilyen esetekben az új feltöltés előtt a Multi-Flowt vízszintesen telepítjük, az árokásás ideje és költsége így kiküszöbölhető. A vízszintes telepítésekre két általános példa lehet például a virágágyások és járdák drénezése.

A Multi-Flow használatának előnyei a lakóövezetekben

Legyen szó új létesítmény kialakításáról, vagy egy meglévő vízelvezetési probléma megoldásáról, a Multi-Flow rendszer jó megoldás, mert

Legyen szó új építésű élőfüves pályáról, vagy egy meglévő felújításáról, a Multi-Flow remek választás, mert: a Multi-Flow 1) hatékony 2) egyszerű a telepítése 3) tartós 4) gazdaságos.

A Multi-Flow használatának előnyei a lakóövezetekben

Legyen szó új létesítmény kialakításáról vagy meglévő felújításáról, a Multi-Flow jó választás, mert a Multi-Flow 1) hatékony 2) egyszerű telepítés 3) tartós 4) gazdaságos.

  1. Hatékony – A sportpályák vízelvezető rendszerének a csapadék összegyűjtésére és szállítására egyaránt alkalmasnak kell lennie. A Multi-Flow mindkét szempontból kiváló:

Vízgyűjtés – a víz sokkal gyorsabban jut be a Multi- Flow drén belsejébe, mivel nagyobb felülettel bír, a hagyományos dréncsövekkel szemben. Minél nagyobb felületen érintkezik a körülötte lévő talajjal, annál gyorsabban szivárog el benne a csapadék.

Vízszállítás – a víz a Multi-Flow belsejébe jutva gyorsan elfolyik a csatornák kerek és akadálymentes kialakítása miatt, ellentétben a többi, hasonló kialakítású drénnel szemben.

 

  1. Egyszerű telepítés – három oka is van annak, amiért a Multi-Flow drénrendszer mind a tervezők, mind a kivitelezők körében népszerű:

Forma – panelszerű kialakítása miatt, a Multi-Flow függőlegesen is telepíthető szűk drénárkokba. Időt és energiát takarítunk meg így az ásást illetően, továbbá kevesebb lesz a kitermelt föld mennyisége.

4c_narrow

Kötőelemek – a Multi-Flow kötőelemeket nemcsak egyszerű használni, de sokféle is van belőlük. Minden, az adott építési területen felmerülő kapcsolódási lehetőség megvalósítható a Multi-Flow idomok elérhető választékából. Lehetőség van 900 és 450 állású összeköttetések kialakítására, illetve a különböző csőátmérők közötti váltásra is.

5_connectors-1

Rugalmasság – a Multi-Flow hajlékony paneljeivel kényelmesen lehet dolgozni, lehetőség van szűk fordulók kialakítására és az idomok könnyedén összekapcsolhatóak.

flexible_resident-1

3.Tartós – a Multi-Flow élettartama hosszú, mert:

Erős – a Multi-Flow nagy terhelésre lett tervezve. Nem roppan össze nagy terheléstől sem sekély telepítés esetén, sem a föld súlyától mély fektetés esetén. Ez az ellenálló képesség különösen sekély fektetés esetén fontos.

3_compare_panel_drains

Kompatibilis a BMP (best management practice) telepítési technológiákkal – a Multi-Flow rendszer tartalmaz egy erős és hatékony geotextil szűrőt. Ez a jó minőségű anyag kiváló másodlagos szűrőként funkcionál, tisztán tartva a Multi-Flow csatornáit. A tiszta, durva homok pedig kiváló első szűrőként működik. Alakjának köszönhetően, a Multi-Flow könnyen beágyazható a homokba, ezzel biztosítva a hosszú élettartamot. 10 cm széles drénárokba telepítve a Multi-Flow megfelelően védve van. Ez a telepítési megoldás szinte vagy teljesen megvalósíthatatlan a Francia drénezés alkalmazásával.  

skid_on_black_pipe-3
  1. Gazdaságos – egy kész Multi-Flow rendszer körülbelül fele annyiba kerül, mint egy hasonló French-drénrendszer. Ehhez párosul a hosszabb élettartam, és így a Multi-Flow már sokkal vonzóbb választás!
filtration_bigger-1