A Multi-Flow  egy   HDPE anyagú,  zárt  maggal  rendelkező geokompozit szalagdrén. Az áramlási csatornák bordázottak a merevségért, perforáltak a gyors elvezetőképességért és össze vannak kötve az átjárhatóság és a nagyobb teljesítmény miatt.

A végeredmény egy erős, rugalmas, pehelykönnyű termék, mely kiválóan vezeti  a  folyadékokat  és  gázokat.  A kör alak kiküszöböli az éles éleket, megkönnyítve a behúzást.

A Multi-Flow LDVS jelentős előnnyel bír a többi rendszerrel szemben a hatékony formának és az összekapcsolási lehetőségeknek köszönhetően. Az egyszerű csatlakozóelemek és a standard csőméretek kombinációjával a szivárgásjelző szellőztető rendszer felülmúlja a többi rendszer teljesítményét, alacsony áron.

6" Multi-Flow comes compact in 150 ft. rolls

6″ (15cm) Multi-Flow 38 m-es tekercsben érkezik

multi-flow-dimensions

Teljesen összeszerelt állapotban a Multi-Flow LDVS egy egyszerű szalagdrén sor, egyenletesen elosztva, az alsó végén dréncsövekkel, a felső végén pedig szellőzőcső kivezetésekkel.

A rendszert a vázlatos alaprajz, a terület alakja, mérete és lejtése alapján tervezzük meg. Ezután kell meghatároznunk a leghatékonyabb elrendezést, a legmagasabb pontot a szellőztetéshez, a drén alsó pontját, és ennek megfelelően a lejtést.  A rendszer lehet teljesen egyszerű, vagy ha szükséges,  kiegészíthető szivárgásjelző aknával, kényszerszellőztetés, vagy mérőeszközök telepítésével.

A Multi-Flow LDVS-t általában egyszerű logikával tervezik a gravitáció és a meredekség figyelembevételével. A tó vagy a tározó körvonalait követve a gyűjtővezetékek abba az irányba mutatnak, amely irányban a legkönnyebben összeköthetők a magas és az alsó pontok. A dréncsöveket 4,5-5 m távolságra kell fektetni a teljes felületen, csatlakozók és elosztók felhasználásával, hogy rácsmintázatot kapjunk a folyadékok és talajgázok hatékony összegyűjtésére és eltávolítására.

wastweater-drain-vent-plan-crop-u38951
agriculture-drain-vent-plan-crop-u38953

A Multi-Flow a fólia alá van fektetve, hogy áramlási utat biztosítson a gázok és folyadékok számára, megakadályozva a fólia megemelkedése vagy szakadása által okozott károkat.

A rendszer felső végét a légkörbe szellőztetik, vagy egy gyűjtőcsőbe vezetik. Igény esetén pozitív szellőztetést (fúvóegységeket) adhatunk a kivezetésekhez, hogy segítsék a napi légköri nyomásingadozást a gázok eltávolításában.

A Multi-Flow dréncsöveket az előkészített felületen kiteríthetjük és lefedhetjük a tófóliával. Ezzel a módszerrel elkerülhető az árok szükségessége, és a Multi-Flow ott helyezkedik el, ahol a metán és más gázok felhalmozódása a legvalószínűbb. Ha teljesen sima feneket szeretnénk, kialakíthatjuk a mélyedést anélkül, hogy a bélést sok helyen átszúrnák.

ldvs-vent-detail-crop-u38957
multi-flow-footprint

A szellőzőcsöveket általában arra használják, hogy az összegyűjtött gázokat a légkörbe vezessék, miközben megóvják a rendszert az elemektől. Általában a fólia kerülete mentén vannak elhelyezve, és a gyűjtővezetékek legmagasabb pontjához kapcsolódnak. Kompatibilis a PVC / Sch 40-gyel.

A drénkifolyó idomok felhasználhatók a szellőződrének csatlakoztatására a perem mentén  elhelyezkedő gyűjtőcsövekhez anélkül, hogy a fóliát átszúrnák. Kis mennyiségű földmunkával kiválthatjuk sok egyedi szellőző kéményt, és ott kapcsolódhatunk a vezetékre, ahol kényelmes.

berm-wall-diagram
ldvs-vent-assembly

szellőzőfedélt

felszálló cső

6” Multi-Flow kifolyó elem

A Multi-Flow rendszer alsó pontja rendszerint egy szivattyú-, vagy ellenőrző aknához vezető csővezetékbe van bekötve. Ez a tárolási területen kívül található akna lehetővé teszi a talajvíz eltávolítását a fólia alól különféle szivattyúzási/csövezési lehetőségekkel. A legfontosabb, hogy szivárgás észlelési/ellenőrzési pontot is kínál.

ldvs-drain-connection-diagram
sample-lagoon-layout

A Multi-Flow LDVS szivárgásészlelési lehetőséget kínál. Egyszerűen csatlakoztassa a drén kifolyóelemet egy ellenőrző aknához, az esetlegesen szükséges szivattyúkkal, monitorokkal vagy telemetrikus egységekkel. Ezután a kezelők megfigyelhetik és tesztelhetik a fólia alatt lévő folyadékokat, figyelmeztetve őket a problémákra, még mielőtt azok súlyosbodnának és/vagy költségesebbé válnának.

leak-detection-design
konica-minolta-digital-camera-2

Example Sump pit w/ pump and monitoring equipment

A Multi-Flow LDVS egy kiválóan megtervezett, minőségi alapanyagból készült termék. HDPE-ből készült teljesen zárt folyadékcsatornák, bordázva a merevségért, és ipari minőségű, 4 unciás, szövésmentes, tűlyukasztott polipropilén geotextíliával burkolt. A rendszer kompakt, erős és könnyen beépíthető. A kerek áramlási csatornák maximális felületet biztosítanak a víz gyors összegyűjtéséhez, és hatékony elvezetéséhez, és ugyanez mondható el az összegyűjtött gázok elvezetéséről. A rendszer széleskörű alkalmazhatóságát a termékek sokfélesége és a modularitása biztosítja, ami lehetővé teszi szinte bármilyen méretű projekthez való adaptálását.

multi-flow-products-3

A projekt költsége szorosan összefügg a tófólia árával ezért védeni kell azt. A sérült terület minden négyzetméterének lefedésével szemben a Multi-Flow LVDS kompaktabb és hatékonyabb kialakítású, ami sokkal kisebb ökológiai lábnyomot eredményez, ennek ellenére olyan teljesítménnyel bír, amely meghaladja a fóliák alatti drénezés és szellőztetés korábbi módszereit. A Multi-Flow LDVS rendszereket úgy tervezték, hogy adaptálhatók legyenek az egyedi projektekhez, könnyen összekapcsolhatók egymással és a szabványos csőméretekkel is, ezáltal tovább növelve a költséghatékonyságot.

facultative-ponds

Biztosítani szeretnénk róla, hogy projektje ne csak sikeres legyen, hanem a tervezési szakaszban szerzett tapasztalatai is stresszmentesek legyenek, amennyire csak lehetséges. Műszaki szakértői csoportunk készen áll arra, hogy bármit biztosítson a tanácsadástól, a tervezéstől, az elrendezéstől, a specifikációktól az ajánlatig, mindezt ingyen. Rendelkezésre állunk a helyszíni tanácsadásra és a telepítés áttekintésére. Ez egy rendkívüli mértékben fejlődő és változó piac, melyhez gyorsan alkalmazkodunk, és igyekszünk a lehető legkönnyebbé tenni a Multi-Flow LDVS megvalósításának folyamatát. Védje projektjét és partnerének beruházását a Multi-Flow LDVS-sel!

ldvs-collector-recessed-diagram231x173
ldvs-vent-detail224x174
agriculture-drain-vent-plan219x169