A Multi-Flow LDVS egyedülálló a maga nemében, a bőséges idomválasztékával, és a helyspecifikus adatok alapján történő méretezhetőségével. Jól használható tavak, tározók és egyéb szintetikus szigetelőanyagot/tófóliát alkalmazó projektek esetében.

Az alábbiakban bemutatunk néhány általános példát.

szennyvíz kezelés

mezőgazdasági tározók

hulladék-lerakók

Bányászat, Ipar

meddőhányók

akvakultúrák

A kezelési módszerek eltérhetnek, de mindenhol szükséges a szivárgás észlelése, a fölösleges víz és gázok elvezetése. A nagy derítő/ülepítő tavak esetében hatalmas a felület is, ahol a talajgázok könnyen okozhatják a szigetelőfólia felúszását és szakadását. Amennyiben ez bekövetkezne, a hiba helyét lehető leghamarabb fel kell tárni és megjavítani. Célunk az, hogy megfelelő módon elvezessük a gázt, mielőtt az problémát okozna. Talajvíz vagy szivárgás esetén drénrendszerünk készen áll annak detektálására és gyors összegyűjtésére. A korai észlelési és begyűjtési lehetőséggel az ügyfél a folyamat kezdetén hozhat döntéseket az utólagos ellenőrzés helyett, ami felbecsülhetetlen értékű.

facultative-ponds

A mezőgazdasági tevékenységeknek jövedelmezőnek kell lenniük. Jól kell működniük és hasznot kell termelniük. A Multi-Flow LDVS tökéletesen alkalmas a metángáz folyamatos szellőztetésére, kiküszöbölve a fólia alatti buborékok és kitüremkedések keletkezését. Rendszerünk folyamatosan elvezeti a magas talajvizet. Az üzemeltetők az LDVS rendszer végén észlelhetik az esetleges szennyeződéseket, lehetővé téve a probléma megoldását, még mielőtt az költséges talajvízszennyezéssé válna.

manure-lagoon

A szigetelőfóliás alkalmazásoknál az egyik legszigorúbban szabályozott ágazat a hulladékgazdálkodás. A Multi-Flow LDVS olyan rendszert kínál, amely kiválóan működik a talajvíz kezelésében a fólia alatt, és elvezeti az esetlegesen jelen lévő földgázokat. Sokan használják a rendszert a fólia felületére helyezve, lehetővé téve a beszivárgó csapadék összegyűjtését és elvezetését, ezzel drasztikusan csökkentve a felszíni vízelfolyást.

field_operations_freshkills-4

A különböző iparágakban eltérő szintű szabályozások és megfelelőségi előírások vannak, amelyeknek meg kell felelnünk, gondoljunk például a szennyvízkezelés szabályozására, amely évről-évre szigorodik. Ezen iparágak közös vonása a talajgázok, ill. a talajvíz kezelésének szükségessége, valamint a szigetelő fóliaréteg szivárgásának, vagy károsodásának észlelése. A Multi-Flow drén- és szellőzőrendszere a georács/paplandrén költségének töredékéért biztosítja a szükséges gáz- és vízelvezetést, a folyamatos ellenőrzést és mintavételt. Ezek a rendszerek lehetnek rendkívül egyszerűek, vagy műszerezettséggel ellátottak és automatizáltak, az üzemeltetők kívánsága szerint.

industrial-wastewater-drain-vent

A Multi-Flow egyrészt kiválóan alkalmas a terület víztelenítésére a nagy meddőhányók/zagyvíz tározók létesítése során, másrészt megvédi a tározófenék szigetelésére használt fóliát. A Multi-Flow alkalmazásával biztosak lehetünk benne, hogy a talajvíz nem jelent majd problémát; a talajgázok összegyűjtése és elvezetése az általunk választott úton megoldható. A rendszer teljesen az adott projektre szabható, és minimális költséggel biztosítja a magas szintű ellenőrzést.

tailings

Függetlenül attól, hogy a projekt rekreációs jellegű, halnevelő létesítmény, viziszárnyas úsztató, vagy növényi feldolgozás területe, szükség van egy szigetelőrétegre, mely mentes gázbuborékoktól,a talajvíz okozta betüremkedésektől,vagy bármilyen jellegű szakadástól, repedéstől. A Multi-Flow LDVS gazdaságos és hatékony módja a fólia alól történő  víz- és gázelvezetésnek, egyszerű, és minőségi megoldást kínál a szigetelőfólia védelmére az elkövetkező években.

hatchery1