Ismertetés

A Multi-Flow drénrendszert a sportpályákon túlmenően a legkülönbözőbb rekreációs területeken is használják. A rekreációs területek drénezésére irányuló kereslet is egyre kifejezettebb. A rekreációs létesítmények vezetőit, illetve a karbantartó személyzetet is állandó nyomás alatt tartja az az elvárás, hogy területüket vonzó és használatra kész állapotban tartsák. A szoros időbeosztás miatt ez jelentős kihívást jelent, illetve a jelentős kihasználtság (látogatottság) talajtömörödéshez, végeredményben a növényzet veszélyeztetéséhez vezet.

Futópályák, játszóterek, salak- és füves teniszpályák, illetve az úszómedencék körüli részek, továbbá a kempingek és a piknik zöldfelületek tipikus Multi-Flow rendszer alkalmazási területek. A lókarámok és legelők is jobban kihasználhatók Multi-Flow rendszer alkalmazása mellett.

A függőleges és vízszintes telepítések összehasonlítása

Leggyakrabban a Multi-Flow-t függőlegesen telepítik, ebben az esetben árok-kialakítására van szükség. Vízszintes telepítés esetén elkerülhető az árok kialakítása. Amennyiben szükséges az árokásás, a Multi-Flow keskeny profilját függőleges telepítéssel tudjuk legjobban kihasználni. A legtöbb élőfüves terület esetén az árkolás elkerülhetetlen.

Azokon a területeken azonban, ahol vízzáró aljzatot alakítanak ki, a Multi-Flow közvetlenül fektethető a tükörre. Ebben az esetben a drénrendszer közvetlenül a víz felhalmozódásának helyén található és lehetővé teszi, hogy a víz bekerüljön a karbantartó berendezésekbe. Ez a megoldás nem igényel árok kialakítást, ugyanakkor védi az alapot. A játszóterek, homokos röplabdapályák alatti területek, illetve a virágágyások erre a megoldásra tipikus példákat jelentenek.

vert_or_hor

A Multi-Flow használatának előnyei a rekreációs területeken

Legyen szó új létesítmény kialakításáról vagy meglévő felújításáról, a Multi-Flow jó választás, mert a Multi-Flow 1) hatékony 2) egyszerű telepítés 3) tartós 4) gazdaságos.

  1. Hatékony – A sportpályák vízelvezető rendszerének a csapadék összegyűjtésére és szállítására egyaránt alkalmasnak kell lennie. A Multi-Flow mindkét szempontból kiváló:

 

Vízgyűjtés – a víz sokkal gyorsabban jut be a Multi- Flow drén belsejébe, mivel nagyobb felülettel bír, a hagyományos dréncsövekkel szemben. Minél nagyobb felületen érintkezik a körülötte lévő talajjal, annál gyorsabban szivárog el benne a csapadék.

Vízszállítás – a víz a Multi-Flow belsejébe jutva gyorsan elfolyik a csatornák kerek és akadálymentes kialakítása miatt, ellentétben a többi, hasonló kialakítású drénnel szemben.

 

  1. Egyszerű telepítés – három oka is van annak, amiért a Multi-Flow drénrendszer mind a tervezők, mind a kivitelezők körében népszerű:
surface_area_right-2

Forma – panelszerű kialakítása miatt, a Multi-Flow függőlegesen is telepíthető szűk drénárkokba. Időt és energiát takarítunk meg így az ásást illetően, továbbá kevesebb lesz a kitermelt föld mennyisége.

4e_narrow

Kötőelemek – a Multi-Flow kötőelemeket nemcsak egyszerű használni, de sokféle is van belőlük. Minden, az adott építési területen felmerülő kapcsolódási lehetőség megvalósítható a Multi-Flow idomok elérhető választékából. Lehetőség van 900 és 450 állású összeköttetések kialakítására, illetve a különböző csőátmérők közötti váltásra is.

products-1

Rugalmasság – a Multi-Flow hajlékony paneljeivel kényelmesen lehet dolgozni, lehetőség van szűk fordulók kialakítására és az idomok könnyedén összekapcsolhatóak.

multi_flow-eu-imp-flexible-9962357

3.Tartós – a Multi-Flow élettartama hosszú, mert:

Erős – a Multi-Flow nagy terhelésre lett tervezve. Nem roppan össze nagy terheléstől sem sekély telepítés esetén, sem a föld súlyától mély fektetés esetén. Ez az ellenálló képesség különösen sekély fektetés esetén fontos.

car_on_mf_rev

Kompatibilis a BMP (best management practice) telepítési technológiákkal – a Multi-Flow rendszer tartalmaz egy erős és hatékony geotextil szűrőt. Ez a jó minőségű anyag kiváló másodlagos szűrőként funkcionál, tisztán tartva a Multi-Flow csatornáit. A tiszta, durva homok pedig kiváló első szűrőként működik. Alakjának köszönhetően, a Multi-Flow könnyen beágyazható a homokba, ezzel biztosítva a hosszú élettartamot. 10 cm széles drénárokba telepítve a Multi-Flow megfelelően védve van. Ez a telepítési megoldás szinte vagy teljesen megvalósíthatatlan a Francia drénezés alkalmazásával.

 

  1. Gazdaságos – egy kész Multi-Flow rendszer körülbelül fele annyiba kerül, mint egy hasonló French-drénrendszer. Ehhez párosul a hosszabb élettartam, és így a Multi-Flow már sokkal vonzóbb választás!
8_bmp_revised-1