Hogyan kapcsolódik a Multi-Flow a főgyűjtő kerek csöveihez?

A Multi-Flow-t sokféle csőhöz csatlakoztathatjuk. Szimpla falú bordás PE, dupla falú bordás PE, PVC, ABS, stb.

Számos lehetőség kínálkozik a Multi-Flow kerek csőhöz történő csatlakozására. Oldalkifolyó idomokat használunk, ha hosszabb Multi-Flow drénvezetéket használunk és 90 fokban ürítjük ki a rendszert.

Végkifolyókat helyezünk el a drénrendszer végén, és az összegyűlt vizet egyenes vonalban vezetjük a kerek csőbe.

Többcélú idomokat (különösen 0600M, 1200M és 1800M) használunk, ha nagy mennyiségű víz várható, ha víztömör csatlakozásra van szükség, és van hely a könyöknek vagy T-idomnak a kollektor szintje alatt.

Oldalsó és végkifolyók mindhárom Multi-Flow drénrendszer-mérethez rendelkezésre állnak. A 15 és 30 cm-es rendszer idomai 120mm, a 15cm-es rendszer idomai 100mm belső átmérővel rendelkeznek. A zárómembrán levágása után a kifolyó behelyezhető egy csőbe; vagy egy kerek csövet lehet behelyezni a kifolyóba. Az illesztés attól függ, hogy milyen típusú kerek csövet használnak.

A 15 cm-es idomok szorosan illeszkednek egy 75 mm-es PVC Sch 40-es idomra, vagy lazán a 100 mm-es PVC csőre. A 15 és 30 cm-es rendszer idomai illeszkednek a 100 mm-es Sch40-es PVC tokjába.

Ha a cső kisebb, mint a kimenet, akkor célszerű kivágni a membrán nyílását a cső méretének és kialakításának megfelelően. Mindig vágja ki a nyílást a membrán aljáig.

Bizonyos átmérőjű kerek csöveknél lehetséges a kifolyóidom behelyezése a kerek csőbe. A kifolyó csonkját hornyolhatjuk, vagy bevághatjuk a behelyezés érdekében.

Minden esetben min. 5 cm-es PVC szalagot kell használni, hogy megakadályozzuk a homok beszivárgását az árok visszatöltése során. A végkifolyó és oldalkifolyó használata nem eredményez víztömör illesztést.

Sok esetben a legjobb megoldás a többcélú csatlakozó aljáról történő vízelvezetés. Az összes Multi-Flow többcélú idomnál használhatók alsó kivezetésként például T, Y, és keresztidomok. 75 mm-es PVC könyök, vagy T használható ezekhez a csatlakozásokhoz. Pontos és víztömör illeszkedést biztosítanak. Csőragasztóval állandóvá tehetjük a csatlakozást.

Vélemény, hozzászólás?

Multi-Flow