Hogyan tudjuk a Multi-Flow drénvezetéket bordásfalú (HDPE) csőhöz kapcsolni?

A PVC csövekhez hasonlóan a bordásfalú csővezeték is többféle módon kapcsolható a drénrendszerhez. A közbenső T, és a nyeregidomok használata általános módszer. A Varicore gyártja a kifejezetten erre a célra készült Corru-Tap csatlakozót. Mielőtt bemutatnánk ezt a módszert, néhány megfontolásra érdemes szempont. A Varicore, szilárdsága miatt, határozottan javasolja a PVC csövek használatát szállítórendszerekben. A bordás csövek, különösen az egyfalú változat, nem rendelkezik a Multi-Flow drének nyomásállóságával. Nem lenne bölcs dolog a tervezés során a drénrendszer erejével számolni és figyelmen kívül hagyni az elvezető rendszer gyengeségét. A kettős falú korrugált cső használata kevésbé kockázatos.

Ennek ellenére tudjuk, hogy vannak olyan esetek, amikor a bordásfalú gyűjtőrendszer már működik, vagy egy projektben előírták. Ezt szem előtt tartva a Multi-Flow Corru-Tap költséghatékony és időtakarékos módszert kínál a Multi-Flow gyűjtőrendszer bordázott csőhöz kapcsolásához.

Ha a Multi-Flow vízszintesen van fektetve, például szintetikus gyep alatt, akkor 06023 vagy 12023 idomot használunk. Ez egyrészt messze felülmúlja azt a szokásos gyakorlatot, hogy a drénvezetékeket egyszerűen egy zúzott kővel töltött árokba ürítik, lehetővé téve számára, hogy megtalálja a saját útját a perforált gyűjtőcsövekig, és sokkal könnyebb, mint egy T-idomoz építeni a szállítóvezetékbe.

A 00CTV bármely Multi-Flow többcélú idomhoz csatlakozik, és általában függőleges helyzetben használják. Ez a függőleges Corru-Tap bármilyen Multi-Flow többcélú idomhoz illeszthető. A toldó akkor használatos, ha a gyűjtővezeték mélyebben helyezkedik el.

A Corru-Taps szoros illeszkedést biztosít a talajjal szemben, de nem víztömör. Mivel perforált csőbe kerül, víztömör illesztés felesleges. A Corru-Tap tipikusan DN200-450 kettős falú csövekhez alkalmas.

Telepítési utasítások

1. Válassza ki és jelölje meg a gyűjtőcső tetején a megfelelő pont közepét a Corru-Tap telepítéséhez.

2. Koronafúróval fúrjon lyukat a csőbe. Használjon 100mm-es koronafúrót a 06CTH és 00CTV idomokhoz, és 120 mm-es koronafúrót a 12CTH-hoz.

3. Helyezze a Corru-Tap-ot a furatba, amíg a reteszelő fülek be nem kattannak.

4. Horizontális fektetésnél a Multi-Flow közvetlenül a Corru-Tap-hoz csatlakozik. Vertikális  telepítés esetén a Corru-Tap bármilyen többcélú idomot vagy toldót kaphat.

Vélemény, hozzászólás?

Multi-Flow